Selecteer een pagina

Visie en

Werkwijze

Om in een optimaal functionerende organisatie te kunnen werken, is het belangrijk dat er overzicht is op de drie bouwstenen van je organisatie. Overzicht biedt rust en duidelijkheid. Voor zowel ondernemers, managers en medewerkers.

 

Visie

De Drie Bouwstenen

Bij deze drie bouwstenen is het van belang de juiste vragen te stellen. Vragen die bij iedere persoon en organisatie weer andere antwoorden opleveren. Vragen die ook weer nieuwe vragen op kunnen oproepen, maar vooral veel inzicht bieden.

Organisatie

Hoe is je organisatie ingericht, zijn de lijnen duidelijk, wat is de hiƫrarchie? Zijn er functieomschrijvingen en protocollen? Zitten de mensen op de juiste plek, is er ruimte om te groeien? Is het overleg efficiƫnt? Wat is je visie, deel je de visie ook met je werknemers? In een organisatie waar plaats is voor goed overleg en persoonlijk contact kunnen werkzaamheden floreren.

Strategie

Wat is je strategie, waar wil je naartoe met je organisatie? Heb je een plan of gaat het allemaal wat moeizaam, moet je plan wellicht bijgewerkt worden?
Groei is mooi, maar kan je team het ook aan of moet je je strategie aanpassen om de groei te kunnen beheersen?

Operatie

Zijn de werkprocessen duidelijk omschreven? Heb je al gekeken naar je productieprocessen, lopen deze goed of kun je ze verbeteren en daardoor een beter rendement behalen?

Wilfred benadert de processen op een logische, realistische en persoonlijke manier, met steeds het welzijn van de mensen in het achterhoofd.

Werkwijze

Persoonlijke Openhartige Gesprekken

De werkwijze van Wilfresh Consultancy is steeds gerelateerd aan de vraag van de opdrachtgever. Samen met de ondernemer wordt gekeken naar de vraagstelling. Wilfred is in staat om aan de hand van vaak persoonlijke en openhartige gesprekken de feiten en vragen snel op een rij te zetten. Gaat het om strategische personeelsplanning, teamopbouw of het bepalen van strategische doelen?

Bouwstenen

Voor iedere vraag wordt teruggegaan naar de basis van de drie bouwstenen. Met de juiste vragen is het goed inzichtelijk te maken waar de werkwijzen van de organisatie en daarmee het resultaat geoptimaliseerd kunnen worden. Wilfred benadert de processen op een logische, realistische en persoonlijke manier, met steeds het welzijn van de mensen in het achterhoofd.

Voor iedere opdracht wordt een duidelijk bouwstenen-stappenplan gemaakt, zodat de opdrachtgever precies weet wat er gaat gebeuren en wanneer.

Belbin-methode

Wilfred is gecertificeerd Belbin-trainer. De Belbin-methode is een van de vele tools die gebruikt kunnen worden om goed inzage te krijgen in de teamopbouw en de talenten van de individuele medewerkers.

Interimmanagement

Snel groeiende en kleinere ondernemingen hebben vaak geen eigen HR-afdeling. Het ontzorgen van de organisatie op HR-gebied is echter een belangrijk onderdeel om het rendement in al zijn facetten te verhogen. Een vast aanspreekpunt voor personeelszaken kan van grote waarde zijn en rust bieden.

Op interim basis is het mogelijk dat ik een aantal uren of dagen in de week in een organisatie inzetbaar ben om HR-processen op te zetten en te onderhouden.

Wilfred-Stegehuis-profiel

"Mijn kracht ligt in de compassie en liefde voor de mens"