Selecteer een pagina

Problemen in je organisatie definiëren.

oktober 29, 2020

Veel werkgevers en managers hebben op dit moment de uitdagende taak om hun organisatie door te lichten. De problemen die zijn ontstaan door omzetverlies, minder opdrachten, personele bezetting, noem het maar op. Deze problemen moet je ook serieus benaderen, maar vaak zie ik dat er adhoc en zelfs een beetje paniekerig op wordt gereageerd. Dit kan weer tot gevolg hebben dat je nog meer onrust in je organisatie krijgt en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Mijn eerste vraag aan jou zou zijn: wat is je probleemstelling, heb je die duidelijk gedefinieerd en hoe ben je tot die conclusie gekomen?

Neem je de tijd om je probleemstelling duidelijk beantwoord te krijgen? Ben je eerlijk naar jezelf, betrek je het management of je team erbij? Draai er niet omheen, vanuit de kern gaan nadenken en alle kaarten op tafel. Met een duidelijk geformuleerde probleemstelling, krijg je veel meer inzichten en grip op de situatie. Mijn ervaring leert dat het dan makkelijker wordt om naar een oplossing toe te werken. Er zijn een aantal tools die je bij het opstellen van je probleemstelling kunnen helpen, maar in basis moet je je probleem zelf goed in beeld kunnen brengen.

Kom je er nog niet helemaal uit en wil je dat ik een keer met je meekijk om de probleemstelling te formuleren, neem dan gerust contact met me op. Nee dat kost je niets, ik sta graag een half uur tot je beschikking via een van de bekende communicatiekanalen. Waarom doe ik dit? Ik vind het belangrijk dat wij elkaar als gepassioneerde ondernemers helpen. Volgende keer ga ik het hebben over hoe je aan de oplossing kunt gaan werken.

“ Wilfred Stegehuis staat naast de ondernemer of werknemer met een hulpvraag. Met heldere inzichten en een groot invoelingsvermogen helpt Wilfred om weer overzicht te krijgen, door vanaf de basis naar de organisatie te kijken “ www.wilfreshconsultancy.nl

 

 

Meer blogs…